Eesti laul 2.0

würffel

Viimasel ajal on väga moodne kõiki asju selle IT-maailmast pärit sümboliga tähistada. Ehk siis teine versioon või osa, mingi uuendus. Ei suutnudki end ikka üle päeva vaos hoida ja lisan kohe uue postituse koos täpsemate andmetega.

Selle ajendiks on loomulikult see, et Internetist on juba võimalik leida päris mitu galeriid Eesti Laulu poolfinaalide laulude linti võtmisest ning täna see toimus ja pühapäeval saab see ka jätku. Ei tea, kas pühapäeval on link sama, kuid täna sai seda otseülekandes vaadata siit.

meisterjaan

Kuigi eelmises postituses arvasin, et ei ole vaja neid kõiki osalejaid siin üles lugeda, siis nüüd “söön oma sõnu” ja panen need siia ikkagi kirja. Eesti Laulu kõik poolfinalistid on:

Esimene poolfinaal (eetris 13.02)

1. The Jingles “Love a Little Bit”
2. Würffel “I’m Facing North”
3. Mick Pedaja “Seis”
4. Indrek Ventmann “Hispaania tüdruk”
5. Cartoon feat. Kristel Aaslaid “Immortality”
6. Kéa “Lonely Boy”
7. Kati Laev ja Noorkuu “Kaugel Sinust”
8. Zebra Island “How Many Times”
9. Laura “Supersonic”
10. Windy Beach “Salty Wounds”

Teine poolfinaal (eetris 20.02)

1. Go Away Bird “Sally”
2. Jüri Pootsmann “Play”
3. Meisterjaan “Parmupillihullus”
4. I Wear* Experiment “Patience”
5. Púr Múdd “Meet Halfway”
6. Grete Paia “Stories Untold”
7. Põhja-Tallinn ja Jaagup Kreem “Eiolemulolla”
8. Anett Kulbin “Strong”
9. Gertu Pabbo “Miljon korda”
10. La La Ladies “Unikaalne”

Mulle ei ole veel ette sattunud ühtegi siinsete kriitikute või ajakirjanike lemmikute tabelit, kuid pidevalt on meedias olnud artikleid sellest, millised lood meeldivad välismaistele Eurovisiooni fännidele. Viimane neist on Eesti Laulu ERRi lehelt ja selle artikli järgi on euroblogi Wiwibloggsi lugejate meelest parim nimelt Jüri Pootsmanni lugu “Play”. Tema taga tulevad Laura looga “Supersonic” ja Grete Paia oma looga “Stories Untold”. Ei ole just minu esikolmik, kuid hea on vaadata, kas finaalis ka midagi siit täppi läheb.

pootsmann

Kiire pilt ka selle tabeli viimaste sekka – tagantpoolt kolmanda koha pälvib Windy Beach, tagant poolt teine on Meisterjaan oma “Parmupillihullusega” ja konkurentsitult kõige halvem lugu nende meelest on The Jingles’i pala “Love a Little Bit”. Muu muuks, kuid tundub tõesti, et parmupillil on menu vaid eestlaste hulgas (iseasi kui palju siingi) ja selline teistest väga erinev muusika mujal peale ei lähe.

Ega siis midagi, sain kõige pakilisema siia kirja pandud ning hakkan huviga vaatama, kuidas esimese poolfinaalini jäänud nädalakese jooksul seda teemat veel kajastatakse. Hea meelega loeks kohalike muusikute või fännide edetabeleid ning vaataks hiljem ka selle kokkulangevusi tegelikkusega. Lisaks hakkan veidi uurima, kas teemat kajastavad ka siinsed blogijad (nii palju kui neid aktiivseid blogijaid järgi jäänud on siia).

Pöidlad pihku!

Leave a comment